អបអរសាទរ ឆ្នាំថ្មី ឆ្នាំសាកល ឆ្នាំ២០១៤!

Monday, March 11, 2013

កត្តា​ហានិភ័យ​ចំពោះ​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២


Academy of Nutrition and Dietetics បាន​និយាយថា អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២ គឺ​មិន​ត្រឹមតែ​ផលិត​អរ​ម៉ូ​ន​អាំង​ស៊ុយ​លីន​មិន​បាន​គ្រប់គ្រាន់​ប៉ុណ្ណោះ​ ទេ​, ប៉ុន្តែ​ខ្លួន​របស់​ពួកគេ​ពេល​ខ្លះ​មិន​បាន​ប្រើប្រាស់​អាំង​ស៊ុយ​លីន​ ត្រឹមត្រូវ​ទៀតផង​។ ជាង​៩០%​នៃ​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​នោះ​គឺជា​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ​២​។​
​នេះ​គឺជា​កត្តា​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២៖
 -   លើស​ទម្ងន់​
-          អាយុ​លើសពី​៤៥​ឆ្នាំ​
-          ចែករំលែក​ទម្លាប់​នៃ​ការរស់នៅ​ជាមួយ​នឹង​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២
-           ជា​ជនជាតិ​អ៊ី​ស្ពានី​ក​, ជនជាតិ​ស្បែក​ខ្មៅ​
-           រស់នៅ​ក្នុង​ជីវភាព​សុខ​ស្រួល​ដោយ​មិន​មាន​ការធ្វើ​លំ​ហាត់ប្រាណ​ទៀងទាត់​
-           មាន​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​, កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ខ្ពស់ ឬ​ទ្រី​ក្លី​សេរីត​ខ្ពស់​
-           មាន​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​អំឡុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​
-           មាន​កូន​ដែល​កើត​មាន​ទម្ងន់​លើសពី​៤,០៨​គីឡូក្រាម​ ៕
 អត្ថបទត្រួតពិនិត្យដោយវេជ្ជ.ងួន សេរ័ត្ន

0 comments: