កត្តាហានិភ័យចំពោះជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២
Academy of Nutrition and Dietetics បាននិយាយថា អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ គឺមិនត្រឹមតែផលិតអរម៉ូនអាំងស៊ុយលីនមិនបានគ្រប់គ្រាន់ប៉ុណ្ណោះ ទេ, ប៉ុន្តែខ្លួនរបស់ពួកគេពេលខ្លះមិនបានប្រើប្រាស់អាំងស៊ុយលីន ត្រឹមត្រូវទៀតផង។ ជាង៩០%នៃអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមនោះគឺជាទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
នេះគឺជាកត្តាហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២៖
- លើសទម្ងន់
- អាយុលើសពី៤៥ឆ្នាំ- ចែករំលែកទម្លាប់នៃការរស់នៅជាមួយនឹងអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២
- ជាជនជាតិអ៊ីស្ពានីក, ជនជាតិស្បែកខ្មៅ
- រស់នៅក្នុងជីវភាពសុខស្រួលដោយមិនមានការធ្វើលំហាត់ប្រាណទៀងទាត់
- មានសម្ពាធឈាមខ្ពស់, កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ ឬទ្រីក្លីសេរីតខ្ពស់
- មានជំងឺទឹកនោមផ្អែមអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
- មានកូនដែលកើតមានទម្ងន់លើសពី៤,០៨គីឡូក្រាម ៕
អត្ថបទត្រួតពិនិត្យដោយវេជ្ជ.ងួន សេរ័ត្ន
0 comments:
Post a Comment